Sık Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
(-40 °C) hızlı dondurma işleminin avantajları nelerdir?
Dondurarak saklamak, tüm dünyada gıdaların korunabileceği en iyi yöntemdir. (-40 °C) de hızlı dondurma işleminde kimyasal koruyucular kullanılmadığından ürünün gıda değerine de zarar verilmez. Dondurulan ürünler uygun koşullarda depolandığından besin değerlerini de korurlar. Dondurma işleminde, gıdanın kendi suyu buza çevrilerek bakteri oluşumu engellenir, kimyasal reaksiyonlar ve mikroorganizmaların çoğalmaları engellenir.
Donuk ürün çözüldüğünde lezzetinde bir değişiklik oluyor mu?
Ayrıntılı olarak tat kontrollerinden geçirilen ürünlerimiz benzeri taze olarak hazırlanan pastalar ile aynı tada sahiptir. Hazırlanan ürünlerin hemen dondurulmasından ötürü her bir ürün ve porsiyonda lezzet standardı vardır.
Dondurulmuş ürünleri çözüldükten sonra tekrar dondurabilir miyim?
Çözülmüş ürünleri tekrar dondurmanızı önermiyoruz, gıda zehirlenmesine neden olabilir. Çünkü gıdalarda bulunan ve gıdaların bozulmasına ve çürümesine neden olan mikroorganizmaların faaliyetleri, (-40 °C ) deki hızlı dondurma işlemi sonucunda durmaktadır. Ürün çözündükten sonra mikroorganizmalar tekrar faaliyete geçmekte ve siz ürünü tekrar (-18 °C ) ye atıp dondurduğunuzda daha hızlı bir şekilde faaliyetine devam etmekte ; üründe kalite ve besin kaybına neden olabilmektedir.
Ürünlerde katkı ve kimyasallar maddeler kullanılıyor mu?
Kimyasal ve katkılı maddeler kullanmadan hazırladığımız ürünlerimizi ( - 40 °C) derecede donduruyor olmamız uzun ömürlü olmasını ve uygun şartlarda çözüldüğünde ilk günkü tazeliğine sahip olmamızı sağlıyor. Tüm ürünlerimiz gıda kodeksine uygun şekilde üretilmektedir.